STANDAARD

divider

 STANDAARD BRENGT EEN EIGEN, FUNKY POPSOUND

Sinds 2016 vormen Philip en Rosita het muzikale duo ‘STANDAARD’. Er zijn inmiddels meerdere singles en videoclips verschenen, waaronder het bekende zomernummer ‘De Zomer Is Van Ons’ (2017), Jij en Ik (2018), naar Spargo’s super-hit ‘You And Me’ (1980) en ‘Doe Ik te Jong’ (2017). De muziek van STANDAARD kenmerkt zich door een groovy, funky, swingende popsound. Daarin zijn invloeden uit disco, 90’s Club en EDM te horen.

In 2019 was ‘Just Try Love Again’ tot nu toe het meest succesvolle nummer met plays over de hele wereld.

De teksten zijn in het Nederlands en het Engels, waarbij het leven, de liefde en relaties de rode draad vormen. ‘Je wordt gepakt door hun lekkere funky swing en kenmerkende sound’, zoals een fan onlangs aangaf. Diverse radiostations geven aan dat ‘deze funky popsound er momenteel niet is; heel eigen en toch herkenbaar’. Een mooi compliment.

De muziek is multipurpose: lekkere funky, dancy sound voor diverse gelegenheden, van radio tot festival, van lounge tot café en van bedrijfsfeest tot beachparty. Rosita en Philip vullen elkaar in de nummers op pakkende wijze aan en stralen energie uit op het podium.

DE EINDEJAARS SINGLE VAN 2019; ‘Geloof In Mij’

STANDAARD eindigt het jaar funky & fresh met een nieuwe, Nederlandstalige single ‘Geloof In Mij’. Het is een vrolijke, zeer dansbare en catchy track geworden.

Een echte ‘STANDAARD-track’ met de herkenbare swing en danceable vibe en met een warme en positieve boodschap.

De single is een mengeling van Nu Disco en 90’s groove met old school elementen die herkenbaar zijn en je uitnodigen de dansvloer op te gaan. Multi purpose zoals vele tracks van STANDAARD en dus geschikt voor diverse gelegenheden, van party’s tot club & lounge.

Roeland Ruijsch is zoals altijd weer verantwoordelijk geweest voor de muzikale vertaalslag van de loopjes, klanken en Philips ideeën en had en heeft er weer een supergave en pakkende track van weten te maken.

NOG TE VERWACHTEN

‘In 2020 gaan we weer lekker verder’, zegt Rosita. ‘Er liggen nog diverse singles op de plank om zo te zeggen’, zegt Philip daarop. ‘Tracks in zowel Engels als Nederlands. En er zitten super-funky en dansbare songs bij. We zijn in 2019 iets meer de dancy kant op gegaan en gaan hier zeker mee verder, zonder natuurlijk onze kenmerkende STANDAARD-swing en sound te verliezen. We denken en hopen dat ze een hoop luisteraars zullen trekken. Er komt sowieso ook een Nederlandse opvolger van ‘De Zomer Is van Ons’ uit 2017, maar daarover binnenkort meer’.

Eerst nu de decembersingle ‘Geloof In Mij’.

Naast de eerder genoemde sound van Nu-Disco en de 80’s/90’s, zijn er ook invloeden van artiesten als Daft Punk, Jamiroquai, Parcels, Tuxedo, Black Box en de Nederlandse act Kraak & Smaak.