STANDAARD

divider

 STANDAARD BRENGT EEN EIGEN, FUNKY POPSOUND

Sinds 2016 vormen Philip en Rosita het muzikale duo ‘STANDAARD’. Er zijn inmiddels meerder singles en videoclips verschenen, waaronder het bekende zomernummer ‘De Zomer Is Van Ons’ (2017), Jij en Ik (2018), naar Spargo’s ‘You And Me’ (1980) en ‘Doe Ik te Jong’ (2017). De muziek van STANDAARD kenmerkt zich door een groovy, funky, swingende popsound, met invloeden uit disco, late 80’ en 90’s Club, maar dit alles wel met de vibe van nu.

De teksten zijn veelal in het Nederlands en sinds kort ook in het Engels, waarbij het leven, liefde en relaties de rode draad vormen. ‘Je wordt gepakt door hun lekkere funky swing en kenmerkende sound’, zoals een fan onlangs aangaf. Diverse radiostations geven aan dat ‘deze funky popsound er momenteel niet is, heel eigen is en toch herkenbaar’. Een mooi compliment.

De muziek is multipurpose: gaver dancy tunes voor diverse gelegenheden, van radio tot festival, van lounge tot café en van bedrijfsfeest tot beachparty. Rosita en Philip vullen elkaar in de nummers op pakkende wijze aan en stralen energy uit op het podium.

 

7 SEPTEMBER: DE DUBBEL-SINGLE ‘ÉÉN OP ONEINDIG’ / ‘ONE IN A MILLION’

Op 7 september is het zover en komt van STANDAARD een dubbelsingle uit met de titels: ‘Één Op Oneindig’ en ‘One In A Million’. Na het succesje van ‘Without You By My Side’ bleven er verzoeken binnenkomen van fans en stations om meer Engelse tracks. ‘We willen echter het Nederlandse ook zeker niet loslaten en hebben daarom gekozen voor en/en en deze release leende zich daar perfect voor, zegt Philip.

Het is een vrolijke, pakkende love song geworden met een catchy, zomerse swing en wat Latin invloeden. Het nummer is lekker dansbaar en heeft een upbeat, funky groove. Zowel de Engelse als de Nederlandse versie hebben hun eigen videoclip en deze past weer te gek in de lijn met de eerder verschenen clips.

De dubbelsingle heeft de kenmerkende ‘STANDAARD-sound’ en is voor zowel de nationale als de internationale muziekmarkt bedoeld. ‘Wij hopen dat de track ook in het buitenland zal aanspreken, maar de eerste reacties van enkele stations die ons al een tijd volgen en draaien in de UK en de VS op de toegestuurde track, waren zeer positief gelukkig’, zegt Rosita.

 

NOG TE VERWACHTEN

‘Productie is iets wat door moet gaan’, zegt Philip. ‘Inmiddels wordt gewerkt aan het achttiende nummer en er zijn al vijf Engelse tracks opgenomen. Maar er komt dus nog veel meer aan!’

Eind 2018 wil STANDAARD echt met een knalplaat komen voor rond Oud & Nieuw. Voor 2019 liggen er inmiddels al voldoende nieuwe supergave singles klaar. Allemaal heel funky en dancy. ‘We zijn een nog meer dansbare en funky & groovy richting ingeslagen’, voegt Rosita daaraan toe. In de nieuwe producties is/wordt ook meer een mix van funk en EDM gebruikt en is opnieuw een balans gezocht tussen de sound van nu en invloeden uit de 90’s.

Naast het eerder genoemde geluid uit de Disco en de 80’s/90’s in het algemeen, zijn er ook invloeden van artiesten als Jamiroquai, Daft Punk, Incognito, Bruno Mars en de Nederlandse act Kraak & Smaak.

 

Over STANDAARD

Rosita is een gepassioneerde singer-songwriter die ooit begon als danseres. Nu houdt ze zich volledig bezig met performance, zingen en zangles geven. Daarnaast heeft ze nog haar eigen coverband en organiseert zij haar eigen jamsessies.

Met haar sterke persoonlijkheid en flamboyante verschijning straalt deze powerlady op het podium en haar unieke stem raakt je en neemt je mee in het verhaal.

Philip is een energieke, dynamische singer-songwriter met een andere achtergrond.

Enkele jaren geleden heeft hij een carrièremove gemaakt naar de wereld van muziek en entertainment en zijn passie gevolgd. Met zijn flair en uitstraling is hij een in-het-oog-springende verschijning en zijn stemgeluid is warm, helder en toegankelijk.

In de muziekproductie werkt STANDAARD samen met de producer Roeland Ruijsch uit Roermond. Een indie-muzikant/producer en zeer prettig in de samenwerking. ‘Hij weet altijd weer de juiste en passende vertaalslag te maken op basis van de voorgestelde ideeën en dat maakt onze samenwerking zo waardevol’, zegt Philip.

Voor de videoclips wordt momenteel samengewerkt met Zeno Groenewegen. De videoclips van ‘Jij En Ik’, ‘Doe Ik Te Jong’ en de nieuwe dubbelrelease ‘One In A Million’ en ‘Één Op Oneindig’ zijn van zijn hand en hebben allen een te gekke look & feel en sluiten perfect aan bij het geluid van STANDAARD.

STANDAARD: een lekker catchy, funky en groovy geluid in de Nederlandse popmuziek.