STANDAARD

divider

STANDAARD GAAT DOOR MET EEN EIGEN, FUNKY POPSOUND

Sinds 2016 vormen Philip en Rosita het muzikale duo ‘STANDAARD’. Er zijn inmiddels meerder singles en videoclips verschenen, waaronder het bekende zomernummer ‘De Zomer Is Van Ons’ (2017), Jij en Ik (2018), naar Spargo’s super-hit ‘You And Me’ (1980) en ‘Doe Ik te Jong’ (2017). De muziek van STANDAARD kenmerkt zich door een groovy, funky, swingende popsound. Daarin zijn invloeden uit disco, late 80’ en 90’s Club te horen, maar wel met de sound van nu.
De teksten zijn in het Nederlands en sinds kort ook in het Engels, waarbij het leven, de liefde en relaties de rode draad vormen. ‘Je wordt gepakt door hun lekkere funky swing en kenmerkende sound’, zoals een fan onlangs aangaf. Diverse radiostations geven aan dat ‘deze funky popsound er momenteel niet is; heel eigen is en toch herkenbaar’. Een mooi compliment.
De muziek is multipurpose: lekkere funky tunes voor diverse gelegenheden, van radio tot festival, van lounge tot café en van bedrijfsfeest tot beachparty. Rosita en Philip vullen elkaar in de nummers op pakkende wijze aan en stralen energie uit op het podium.

NIEUWE RELEASE: ‘NIETS BLIJKT ECHT TE ZIJN’

Na de release van de dubbelsingle ‘Één Op Oneindig’ en ‘One in a Million’ komt STANDAARD met de Nederlandse single ‘Niets Blijkt Echt Te Zijn’.
Ook deze track heeft de kenmerkende STANDAARD-swing en neemt je mee in een lekkere groove. Het is een catchy, eigentijdse popsong geworden met een lekkere, warme vibe, bijna richting ballad.
Als clip is deze keer gekozen voor een lyrics video. De overall look & feel van de clip past mooi bij de tekst en geeft af en toe een bijna surrealistisch beeld weer, waarmee de onzekerheid, raadselachtigheid en het bedrog wordt geïllustreerd waarover het nummer gaat. Niets Blijkt Echt Te Zijn, niets aan jou.  

NOG TE VERWACHTEN

‘Productie gaat altijd door, als het goed is’, zegt Philip. ‘Inmiddels wordt gewerkt aan het negentiende nummer en zijn er tevens al vijf Engelse tracks opgenomen. Er komt dus nog veel meer aan!’
Voor heel 2019 liggen er inmiddels al voldoende nieuwe, supergave singles klaar. Allemaal heel funky en dancy. ‘We zijn nog een meer dansbare en groovy richting opgegaan’, voegt Rosita daaraan toe. In de nieuwe producties wordt ook meer een mix van funk en elementen uit de EDM gebruikt en is opnieuw een balans gezocht tussen de sound van nu met invloeden uit de 90’s.
‘In januari zullen wij met een nieuw Engels nummer komen, onze vierde Engelse plaat alweer. Dat belooft zeker een knaller te worden’, zegt Philip. Rosita: ‘Jaaa! Dat is écht een te gekke plaat en ik-wij – ze lacht – zijn zó benieuwd hoe die zal worden ontvangen. Maar nu eerst ‘Niets Blijkt Echt Te Zijn’.
Naast elementen van Nu-Disco en de 80’s/90’s, zijn er ook invloeden van artiesten als Jamiroquai, Daft Punk, Incognito, Gotan Project en de Nederlandse band Kraak & Smaak.

Over STANDAARD

Rosita is een ervaren zangeres die ooit begon als danseres. Nu houdt ze zich volledig bezig met performance, zingen en zangles geven. Daarnaast heeft ze nog haar eigen coverband en organiseert zij jamsessies.
Met haar sterke persoonlijkheid en flamboyante verschijning straalt deze powerlady op het podium en haar unieke stem raakt je en neemt je mee.
Philip is een energieke, jeugdige singer-songwriter met een andere achtergrond.
Enkele jaren geleden heeft hij een carrièremove gemaakt naar de wereld van muziek en entertainment en zijn passie gevolgd. Met zijn energy en uitstraling is hij een in-het-oog-springende verschijning en zijn stemgeluid is warm en helder.
In de muziekproductie werkt STANDAARD samen met de producer Roeland Ruijsch uit Roermond. Een indie-muzikant/producer en zeer prettig in de samenwerking. ‘Hij weet altijd weer de juiste en passende vertaalslag te maken op basis van de voorgestelde ideeën en dat maakt onze samenwerking zo waardevol’, zegt Philip.
Voor de videoclips wordt momenteel samengewerkt met Zeno Groenewegen. De videoclips van ‘Jij En Ik’, ‘Doe Ik Te Jong’ en de vorige dubbelrelease ‘One In A Million’ en ‘Één Op Oneindig’ zijn van zijn hand en hebben allen een te gekke look & feel en sluiten perfect aan bij het geluid van STANDAARD.
STANDAARD: een lekker catchy en super-funky geluid in de Nederlandse popmuziek.