I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

STANDAARD

divider

STANDAARD BRENGT EEN EIGEN, FUNKY POPSOUND

Sinds 2016 vormen Philip en Rosita het muzikale duo ‘STANDAARD’. Er zijn inmiddels meerdere singles en videoclips verschenen, waaronder het bekende zomernummer ‘De Zomer Is Van Ons’ (2017), Jij en Ik (2018), naar Spargo’s super-hit ‘You And Me’ (1980) en ‘Doe Ik te Jong’ (2017). De muziek van STANDAARD kenmerkt zich door een groovy, funky, swingende popsound. Daarin zijn invloeden uit disco, late 80’ en 90’s Club te horen, maar wel met de sound van nu.

De teksten zijn in het Nederlands en sinds een jaar ook in het Engels, waarbij het leven, de liefde en relaties de rode draad vormen. ‘Je wordt gepakt door hun lekkere funky swing en kenmerkende sound’, zoals een fan onlangs aangaf. Diverse radiostations geven aan dat ‘deze funky popsound er momenteel niet is; heel eigen is en toch herkenbaar’. Een mooi compliment.

De muziek is multipurpose: lekkere funky, dancy sound voor diverse gelegenheden, van radio tot festival, van lounge tot café en van bedrijfsfeest tot beachparty. Rosita en Philip vullen elkaar in de nummers op pakkende wijze aan en stralen energie uit op het podium.

DE ZOMERSINGLE VAN 2019! ‘JUST TRY LOVE AGAIN’

STANDAARD vervolgt het jaar funky & fresh met een nieuwe, Engelstalige single ‘Just Try Love Again’. Het is een vrolijke, zeer dansbare en catchy track geworden. De videoclip https://youtu.be/olVnqdMV1Ic is geregisseerd door Bjorn Louer waarmee STANDAARD voor het eerst heeft samengewerkt. Bjorn is van WhoepzMedia.nl en heeft een eigen, frisse inbreng gehad en in een industrial setting een hele pakkende, funky en dynamische clip weten te maken.

Roeland Ruijsch is zoals altijd weer verantwoordelijk geweest voor de muzikale vertaalslag van de loopjes, klanken en ideeën die Philip in zijn hoofd had en heft er week een supergaaf en pakkend zomernummer van weten te maken.

NOG TE VERWACHTEN

‘In 2019 komt er zeker nog meer van ons’, zegt Rosita. ‘Er ligt inderdaad nog veel op de plank om zo te zeggen’, zegt Philip daarop. ‘Verschillende tracks in zowel Engels als Nederlands. En er zitten super-funky en dansbare songs bij. We gaan ook iets meer de dancy kant op, zonder natuurlijk onze kenmerkende STANDAARD-swing en sound te verliezen.

We denken en hopen dat ze een hoop luisteraars zullen trekken. Er komt sowieso ook een Nederlandse opvolger van ‘De Zomer Is van Ons’ uit 2017, maar daarover binnenkort meer’.

Eerst volop knallen met Just Try Love Again!!

Naast de eerder genoemde sound van Nu-Disco en de 80’s/90’s, zijn er ook invloeden van artiesten als Daft Punk, Jamiroquai, Parcels, Incognito, Black Box en de Nederlandse acts Kraak & Smaak en Spargo. 

Over STANDAARD

Rosita is een gepassioneerde singer-songwriter die ooit begon als danseres. Nu houdt ze zich volledig bezig met zingen en zangles geven. Daarnaast heeft ze nog haar eigen coverband en organiseert zij jamsessies.

Met haar sterke persoonlijkheid en flamboyante verschijning straalt deze powerlady op het podium en haar unieke, funky stemgeluid raakt je en neemt je mee.

Philip is een energieke, dynamische singer-songwriter met een andere achtergrond.

Een aantal jaar geleden heeft hij een carrièremove gemaakt naar de wereld van muziek en entertainment en zijn passie gevolgd. Met zijn flair en uitstraling is hij een in-het-oog-springende verschijning en zijn stemgeluid is warm en helder.

In de muziekproductie werkt STANDAARD samen met de producer Roeland Ruijsch uit Roermond. Een indie-muzikant/producer en zeer prettig in de samenwerking. ‘Hij weet altijd weer de perfecte vertaalslag te maken op basis van mijn voorgestelde ideeën en dat maakt onze samenwerking zo waardevol’, zegt Philip.

Voorlopig blijven wij gewoon lekker doorgaan en nieuwe nummers produceren, want de streams nemen iedere keer weer toe en het aantal luisteraars blijft groeien, dus we gaan ervoor om zo veel mogelijk mensen met onze sound in aanraking te laten komen.

STANDAARD: een lekker catchy en funky geluid in de Nederlandse popmuziek.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.