STANDAARD

divider

 STANDAARD BRENGT EEN EIGEN, FUNKY POPSOUND

Sinds 2016 vormen Philip en Rosita het muzikale duo ‘STANDAARD’. Er zijn inmiddels meerdere singles en videoclips verschenen, waaronder het bekende zomernummer ‘De Zomer Is Van Ons’ (2017), Jij en Ik (2018), naar Spargo’s super-hit ‘You And Me’ (1980) en ‘Doe Ik te Jong’ (2017). De muziek van STANDAARD kenmerkt zich door een groovy, funky, swingende popsound. Daarin zijn invloeden uit disco, late 80’ en 90’s Club te horen, maar wel met de sound van nu.
De teksten zijn in het Nederlands en sinds een jaar ook in het Engels, waarbij het leven, de liefde en relaties de rode draad vormen. ‘Je wordt gepakt door hun lekkere funky swing en kenmerkende sound’, zoals een fan onlangs aangaf. Diverse radiostations geven aan dat ‘deze funky popsound er momenteel niet is; heel eigen is en toch herkenbaar’. Een mooi compliment.
De muziek is multipurpose: lekkere funky, dancy sound voor diverse gelegenheden, van radio tot festival, van lounge tot café en van bedrijfsfeest tot beachparty. Rosita en Philip vullen elkaar in de nummers op pakkende wijze aan en stralen energie uit op het podium.

DE EERSTE SINGLE VAN 2019! ‘ZONDER JOU AAN MIJN ZIJ’

STANDAARD start het jaar funky & fresh met een nieuwe, Nederlandstalige versie van hun eerste Engelse single ‘Without You By My Side’, getiteld ‘Zonder Jou Aan Mijn Zij’. De track had ik al in 2016 geschreven en daarna pas de Engelse vertaling gemaakt. Wij hebben de Engelse echter eerder uitgegeven. Omdat hij het best goed heeft gedaan hebben wij besloten de Nederlandse eveneens uit te brengen. ‘Dit is dus eigenlijk het origineel en was de vierde track die ik destijds schreef voor STANDAARD’, zegt Philip.
Het is een vrolijke, pakkende love song geworden met een catchy, funky swing  Het nummer is lekker dansbaar en heeft een upbeat, dancy groove. Zowel de Engelse als de Nederlandse versie hebben hun eigen video en deze past weer te gek in de lijn met de eerder verschenen clips.

VORIGE RELEASE: ‘NIETS BLIJKT ECHT TE ZIJN’

In december kwam van STANDAARD nog een single uit met de titel: ‘Niets Blijkt Echt Te Zijn’. Na de dubbelsingle ‘One in a Million’ en ‘Één Op Oneindig’ wilden Philip en Rosita weer met een Nederlandse track komen. Een mooie, wat rustiger ballad maar wel met de kenmerkende STANDAARD-vibe.

NOG TE VERWACHTEN

‘In 2019 komt er veel meer van ons’, zegt Rosita. ‘Er ligt inderdaad nog veel op de plank om zo te zeggen’, zegt Philip daarop. ‘Verschillende tracks in zowel Engels als Nederlands. En er zitten super-funky en dansbare songs bij. We gaan ook iets meer de dancy en EDM kant op, zonder natuurlijk onze kenmerkende sound te verliezen.
We denken en hopen dat ze een hoop luisteraars zullen trekken. Er komt sowieso een nieuwe zomerknaller, een opvolger van ‘De Zomer Is van Ons’. Maar daarover in april meer’.
Naast de eerder genoemde sound van Nu-Disco en de 80’s/90’s, zijn er ook invloeden van artiesten als Daft Punk, Jamiroquai, Parcels, Incognito, Black Box en de Nederlandse acts Kraak & Smaak en Spargo.

Over STANDAARD

Rosita is een gepassioneerde singer-songwriter die ooit begon als danseres. Nu houdt ze zich volledig bezig met performance, zingen en zangles geven. Daarnaast heeft ze nog haar eigen coverband en organiseert zij jamsessies.
Met haar sterke persoonlijkheid en flamboyante verschijning straalt deze powerlady op het podium en haar unieke stem raakt je en neemt je mee.
Philip is een energieke, dynamische singer-songwriter met een andere achtergrond.
Enkele jaren geleden heeft hij een carrièremove gemaakt naar de wereld van muziek en entertainment en zijn passie gevolgd. Met zijn flair en uitstraling is hij een in-het-oog-springende verschijning en zijn stemgeluid is warm en helder.
In de muziekproductie werkt STANDAARD samen met de producer Roeland Ruijsch uit Roermond. Een indie-muzikant/producer en zeer prettig in de samenwerking. ‘Hij weet altijd weer de juiste en passende vertaalslag te maken op basis van de voorgestelde ideeën en dat maakt onze samenwerking zo waardevol’, zegt Philip.
Voor de videoclips wordt momenteel samengewerkt met Zeno Groenewegen. De videoclips van ‘Jij En Ik’, ‘Doe Ik Te Jong’ en de nieuwe dubbelrelease ‘One In A Million’ en ‘Één Op Oneindig’ zijn van zijn hand en hebben allen een te gekke look & feel en sluiten perfect aan bij het geluid van STANDAARD.
STANDAARD: een leker catchy en funky geluid in de Nederlandse popmuziek.